Verschil tussen buitenspa, spa en  jacuzzi?

Vaak wordt met Jacuzzi® een buitenspa, spa of bubbelbad bedoeld. Jacuzzi is eigenlijk een merknaam voor buitenspa's, en in de loop der jaren zijn men het product een Jacuzzi gaan noemen. Maar er zijn nog meerdere Jacuzzi merken zoals Royalty Spas, Myline Spas en Artesians spas. Al deze benamingen hebben dus het zelfde doel en dat is het pure genieten van uw eigen wellness!

Verschil tussen diverse buitenspa merken

Voor u als consument is het zeer moeilijk om de juiste spa te vinden. Vooral op het internet lijken alle Jacuzzi's op elkaar. Glimmende jets, mooi verlichte ledjes enzovoorts. Toch zijn er echter grote verschillen, die u zelfs van buiten af niet kunt zien. Daarom is het altijd belangrijk om u goed te laten informeren. Daarom staan onze specialisten graag voor u klaar in onze showrooms.

Als fabricant kunt u een keuze maken om een goed en duurzaam product op de markt te brengen of te kiezen om de goedkoopste te zijn. Als je de goedkoopste wilt zijn moet je concessies doen aan de kwaliteit en zuinigheid. Let daarom op dat er bij de spa die u op het oog heeft veel werk is besteed aan duurzaamheid, energiezuinigheid,... Zo kan een goedkope spa in de loop der tijd toch een hele dure worden!

Troebel water in de Jacuzzi

Mocht u last hebben van troebel of stinkend water dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat er te weinig onderhoudsproduct in uw spa zit. Controleer daarvoor met een test strip de juiste waarde. Bij het gebruik met chloor moeten alle waardes kloppen, mocht bijvoorbeeld de Ph-waarde te laag zijn dan werkt de chloor niet. Pas de waardes aan door de juiste producten toe te voegen, bij chloor gebruik raden wij de onderhoudsproducten van Melpool aan.

Helder en fris water begint bij schone filters, reinig en controleer daarom tijdig uw Jacuzzi filter. Wij raden aan om wekelijks uw filter te reinigen met de tuinslang en regelmatig te behandelen met een reinigingsproduct. Met de waterstraal van de tuinslang reinigt u enkel het groffe vuil, huidvetten en bacteriën kunt u reinigen met één van onze producten. Hoe beter u de filter reinigt hoe langer deze zal mee gaan. Gemiddeld bedraagt de levensduur van een filter een half tot één jaar. Een filter kan er nog schoon uit zien, maar vetten en bacteriën kunnen de filter doen verstoppen. Hierdoor kan er geen of weinig water meer naar de pompen en kunnen uw pompen beschadigen.

Jacuzzi water onderhoud

Het wateronderhoud van uw Spa, Jacuzzi of Hot Tub lijkt een hele klus maar in werkelijkheid bent u slechts 5 minuutjes per week ermee bezig. Zo is het belangrijk om 1x per week uw waarde te controleren met een tester. Voor het beste resultaat raden wij elektronische meters aan, hier mee krijgt u snel en makkelijk de juiste waardes van uw water te zien. In dien de waardes niet kloppen dient u dient te corrigeren met de juist producten. In ons assortiment vind u zowel corrigerende middelen in vloeibare of als poeder.

Schoon en fris water begint bij schone filters. Reinig en vervang daarom tijdig uw Buitenspa, of Jacuzzi filter. Reiniging van de filters gebeurt 1x per week met de tuinslang of met één van onze handige filterreinigers zoals Estelle of de FilterBlaster. U filters vervangt u het beste 1 keer per jaar. Een filter kan er nog schoon uit zien, maar bacteriën, Oliën en vetten kunnen de doorstroming van het water verminderen!

 

© 2015 - 2024 Spa-onderhoud.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel